Sydney-útikalauz nem csak stopposoknak 2014

közlekedés telekommunikáció Sydney megélhetés látnivalók

Másfél évvel ezelőtt már készült egy lista, mi várja a Sydney-be látogatókat, de mivel a válság kezdi itt is éreztetni hatását, emelkednek az árak, indul a turistaszezon, itt az ideje aktualizálni a kalauzt. Lássuk, mi vár itt az emberre, hogyan tud boldogulni turistaként, akár 2 napra jön, vagy csak egy hétre, vagy marad örökre s valahogy el kell indítania az itteni életét.

1 Tovább

Az Etihad A380-asai Ausztráliába repülnek

Sydney és Melbourne lesznek az Etihad Airways jövő év végén szolgálatba álló vadonatúj szélestörzsű típusának, az Airbus A380-800-asnak az első menetrendszerű célállomásai - jelentette be James Hogan, a légitársaság elnök-vezérigazgatója múlt heti ausztráliai útja során.

0 Tovább

Másfél óra alatt Európából Ausztráliába

Ausztráliától sokan azért ódzkodnak, mert messze van. Ez a hír nekik szól, mert úgy néz ki, hamarosan előbb ér ide az ember, mint Budapestről Szegedre :)

0 Tovább

Vízfüggöny-stoptábla kamionosok ellen

közlekedés Sydney

Ausztráliában újszerű módszerekkel igyekeznek megzabolázni a fegyelmezetlen autósokat. A megoldás látványos, mint egy hologram, de annak töredékébe kerül.

0 Tovább

Ausztrál nagysebességű álmok

Egy nemrég megjelent tervezet szerint nagysebességű pálya kötné össze a keleti part nagyvárosait - leghamarabb 2058-ra.

0 Tovább

Életveszélyes az Apple Maps

Az Apple térképes alkalmazása finoma szólva is problémásnak tekinthető, amit többen a saját bőrükön tapasztaltak. Az ausztrál tűzoltókat is rendszeresen félrevezeti.

0 Tovább

Tömegközlekedj okosan

Sydney tömegközelekedése nem rossz, bár a hetes busz vagy 4-6-os villamos járatsűrűségét senki ne várja, és hétvégén inkább olyan helyre menjen az autó nélküli, taxira nem költő turista, ami népszerű, mert könnyen előfordulhat, csak hétfőn jár arrafele legközelebb busz.

2 Tovább

Sydney-útikalauz nem csak stopposoknak 2013

Sydney olyan messze van, mondhatni a világ végén, és annyi tévhit kering körülötte a mérges kígyók, békák, pókok miatt, akkor most jöjjön egy útikalauz, mi vár itt az emberre, hogyan tud boldogulni turistaként, akár 2 napra jön, vagy csak egy hétre, vagy marad örökre s valahogy el kell indítania az itteni életét.

0 Tovább

Beszólós plakátok a pancser vezetők ellen

Megszégyenítő óriásplakátokkal próbálnak javítani a közlekedés biztonságán Ausztráliában. A táblákon egyebek közt a következő felirat olvasható: NE VEZESS ÚGY, MINT EGY... - és következik egy kakas, de már rajzban.

0 Tovább

Sydney vasúti koncepciója

Ausztrália nem bízza kötöttpályás tömegközlekedésének jövőjét a véletlenre: húsz évre előre megálmodtak olyan koncepciókat, melyekkel nagymértékben fejlesztenék az Új Dél-wales-i terület szállítását.

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek