Százéves bankjegy 3.6 millió dollárért

cím ok_2.jpg

Elárverezték az első, száz éve nyomtatott ausztrál papírpénzt. A történelmi darabért 813 millió forintot fizetett új tulajdonosa. Bár ez az év eddig is különlegességeket hozott, elsősorban az érmék piacán, de papírpénzek területén ez az ausztrál schilling igazi ritkaság, és rekordgyanús az eladási ár.

0 Tovább

Soros miatt esett az ausztrál dollár?

Piaci pletykák szerint az ausztrál dollár esése mögött a neves befektetési guru, Soros György áll - számolt be ma hajnalban a Sydney Morning Herald. A hírek szerint 1 milliárd dollár értékben kezdtek az ausztrál fizetőeszköz esésre játszani Hongkongból és Szingapúrból, ami mögött többen a Soros György nevével fémjelzett alapkezelőt gyanítják. Mindenesetre az tény, hogy az ausztrál dollár az elmúlt napokban nem volt jó formában, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy ma az ausztrál jegybank egy 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre, amire nem számítottak az elemzők.

5 Tovább

Bajba került a költségvetés az erős dollár miatt

Ausztrália költségvetési helyzete várhatóan tovább romolhat, miután az erős ausztrál dollár és a csökkenő kereskedelmi forgalom miatt közel 7,5 milliárd ausztrál dollárral csökkentek a bevételek - közölte az ausztrál pénzügyminiszter egy vasárnapi interjú során.

0 Tovább

Több pénz kevesebb munkával?

Ausztrália üzleti információs kutató cége, az IBISWorld hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában szereplő előrejelzés szerint az ausztrálok kevesebbet fognak dolgozni, és többet fogak keresni; több szabadidejüket fogják internetezéssel, éttermi étkezésekkel, sportolással, tévézéssel és moziba járással tölteni.

1 Tovább

Kamatot vágott az ausztrál jegybank

A várakozásoknak megfelelően további 25 bázisponttal csökkentette az irányadó ráta szintjét az ausztrál jegybank. Az irányadó ráta legutóbb 2009-ben volt ilyen alacsony. Glenn Stevans, jegybankelnök a gazdaság élénkülésében bízik. Én pedig abban, hogy csökken az árfolyam.

0 Tovább

Esik az árfolyam

Kedden az ausztrál jegybank kamatot csökkentett, és azóta folyamatosan esik a dollár árfolyama. Augusztus 17-én még 238 forintba került, sőt, még szeptember elsején is, aztán hosszú ideig 233 forint környékén stagnált, pénteken pedig már volt 226 Ft is.

0 Tovább

Árfolyam

Kicsit elszállt az árfolyam ...

  • 1 AUD - 238 Ft
  • 1 CHF - 233 Ft
  • 1 CAD - 230 Ft
  • 1 USD - 227 Ft
  • 1 EUR - 279 Ft
  • 1 GBP - 355 Ft
21 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek