Út az álompolgársághoz

Címkék: vízum, pénz, megélhetés

Beköszöntött a meteorológiai tél és fogadni mernék, sokakban felmerült már a kérdés, miért nem költözik melegebb éghajlatra a hideg elől. Ausztráliába viszont nem olyan egyszerű eljutni, illetve, ha egyszerű, akkor maradni nem. Az alábbiakban a legnépszerűbb vízumokról lesz szó, amihez nem kell rokoni kapcsolat, bárki jelentkezhet rá, ha megfelel a feltételeknek.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Újabb lista, aminek élén megint Ausztrália végzett legélhetőbb országként. Viszont a 34 ország körében végzett felmérés és szempontok alapján ezen a listán nem Melbourne, hanem a mesterségesen épített város, Canberra a legélhetőbb.

Komment 0 | Reblog! 0 |

A világ legélhetőbb városa 2014-ben: Melbourne

Címkék: legélhetőbb város, Melbourne, megélhetés, jólét

legélhetőbb város Melbourne megélhetés jólét

Az Economist megint kiadta szokásos riportját arról, melyik a legélhetőbb város a Földön. És a mutatók mit sem változtak,majdnem ugyanaz az eredmény jött ki idén is a sorrendet illetően, mint tavaly, a különbség csak annyi, hogy Adelaide és Calgary helyet cserélt. Az angolszász terület erősen felülreprezentált, különösen erős az ausztrál fölény, szinte az összes nagyváros, számszerint négy szerepel a top10-ben, Melbourne pedig meg is nyerte a legélhetőbb város címét, immáron negyedjére.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Sydney-útikalauz nem csak stopposoknak 2014

Címkék: közlekedés, telekommunikáció, Sydney, megélhetés, látnivalók

közlekedés telekommunikáció Sydney megélhetés látnivalók

Másfél évvel ezelőtt már készült egy lista, mi várja a Sydney-be látogatókat, de mivel a válság kezdi itt is éreztetni hatását, emelkednek az árak, indul a turistaszezon, itt az ideje aktualizálni a kalauzt. Lássuk, mi vár itt az emberre, hogyan tud boldogulni turistaként, akár 2 napra jön, vagy csak egy hétre, vagy marad örökre s valahogy el kell indítania az itteni életét.

Komment 1 | Reblog! 0 |

A világ legélhetőbb városa 2013-ban: Melbourne

Címkék: legélhetőbb város, Melbourne, megélhetés, jólét

legélhetőbb város Melbourne megélhetés jólét

Az Economist megint kiadta szokásos riportját arról, melyik a legélhetőbb város a Földön. És a mutatók mit sem változtak, egy az egyben ugyanaz az eredmény jött ki idén is a sorrendet illetően, mint tavaly. Az angolszász terület erősen felülreprezentált, különösen erős az ausztrál fölény, szinte az összes nagyváros, számszerint négy szerepel a top10-ben, Melbourne pedig meg is nyerte a legélhetőbb város címét, immáron harmadjára.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ausztrália költségvetési helyzete várhatóan tovább romolhat, miután az erős ausztrál dollár és a csökkenő kereskedelmi forgalom miatt közel 7,5 milliárd ausztrál dollárral csökkentek a bevételek - közölte az ausztrál pénzügyminiszter egy vasárnapi interjú során.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Nő a munkanélküliség

Címkék: jólét, politika, megélhetés

jólét politika megélhetés

Ausztráliában sincs kolbászból a kerítés, ahogy azt mondani szokás, mert márciusban a szezonálisan kiigazított adatok alapján 5,6 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta a februárban regisztrált 5,4 százalékról - közölte az ausztrál statisztikai hivatal.

Komment 1 | Reblog! 0 |

A világ legboldogabb országai

Címkék: legboldogabb ország, megélhetés, jólét, Ausztrália, Új-Zéland

Megint egy felmérés, melyik ország lakói a legboldogabbak a világon. Nos, az első három helyezett mind skandináv ország (sorrendben: Norvégia, Dánia és Svédország), akik ezzel letaszították a trónról Ausztráliát, Új-Zélandot és Kanadát. De még a negyedik északi, Finnország és benne van az első tízben. Magyarország a 39, legalábbis a a londoni Legatum kutatóintézet legfrissebb listáján.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ízek, imák, szerelmek

Címkék: vízum, megélhetés, jólét

Eat, pray, love - ez a film két évvel ezelőtt, első ausztrál utam előtt került a mozikba s úton-útfélen olyanokba botlottam nációtól függetlenül, akik erről beszéltek. Természetesen nők, és mindegyikük magáénak érezte a filmet. Hát én azóta sem, viszont a címe annyira találó, összefoglalja az aktuális mondanivalómat :)

Komment 0 | Reblog! 0 |

Több pénz kevesebb munkával?

Címkék: pénz, megélhetés, AUD, jólét

Ausztrália üzleti információs kutató cége, az IBISWorld hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában szereplő előrejelzés szerint az ausztrálok kevesebbet fognak dolgozni, és többet fogak keresni; több szabadidejüket fogják internetezéssel, éttermi étkezésekkel, sportolással, tévézéssel és moziba járással tölteni.

Komment 1 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...