Egy fantasztikus fotós forradalma

Aki kultúrálódni akar, menjen el a Szépművészeti Múzeumba s nézze meg Helmut Newton világhírű német-ausztrál fotográfus kiállítását, vasárnap zárnak.

0 Tovább

Pénz beszél, kutya ugat

Az ausztrál sajtóban csak szórványos, egymondatos említést kapott, hogy az ország felszámolja budapesti nagykövetségét. Úgy fest, sem politikailag, sem gazdasági szempontból nem vagyunk Ausztráliának fontosak, és nem is lát bennünk olyan perspektívát, amelyet beilleszthetne távlatos céljai közé. Miért éppen Budapesten kezdték a spórolást? Mi végre a diplomáciai háló szűkítése, amikor a kormány korábban azt ígérte, hogy épp ellenkezőleg, bővíteni kívánja jelenlétét a világban.

1 Tovább

Bezár a budapesti ausztrál nagykövetség

Pénzügyi megszorításokat hajt végre az ausztrál kormány, aminek folyományaként megszüntetnek egyetlen külképviselet. És ez a budapesti lett. Na, így vág vissza Ausztrália Soros György miatt :-D Amúgy tényleg nem lehetett sok dolguk, a magyar kiutazók elektronikusan vagy Bécsben intézhették az ügyeiket, az ausztrálok meg alig jönnek Magyarországra, mert most Ázsia a menő :)

1 Tovább

Ausztrál dráma nyerte a Titanic Filmfesztivál fődíját

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland Lore című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át az Uránia filmszínházban szombat este megrendezett gálán.

0 Tovább

Kicsit közelebb

Megtörtént az óraátállítás Magyarországon és Ausztrália ezen fertályán is, úgyhogy a téli 10 órás időeltolódásból maradt 8 óra. Ezzel kicsit közelebb került Magyarország.

0 Tovább

Pure Blonde

Találós kérdés: hol játszódik ez az ausztrál sörreklám? Na, hol? :)

0 Tovább

Budapest kontra Sydney

Esik itt is, ott is ...

0 Tovább

Egy éve járt Budapesten Hugh Jackman

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek