Kína 2014-ben hadihajókkal vesz részt egy, a Hawaii-szigetek partjainál tartandó hadgyakorlaton az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és 20 másik nemzettel közösen. Pekinget ugyanakkor arra is felkérték, hogy legyen a Sydney kikötőben októberben megrendezendő haditengerészeti díszszemlén és megemlékezésen.

Komment 2 | Reblog! 0 |

Kína egy 16 országot összefogó kelet-ázsiai szabadkereskedelmi blokk létrehozását tervezi, egyensúlyozandó az Egyesült Államok hasonló kezdeményezését, amelyben Kínának nem szántak szerepet - szellőztette meg a hírt a South China Morning Post című hongkongi napilap. Az Átfogó Térségi Gazdasági Partnerségnek (RCEP) tagja lenne a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) tíz tagországa, továbbá Kína, India, Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Radart telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába

Címkék: politika, USA, Kína, Perth

Nagy teljesítményű radart és űrteleszkópot telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába ázsiai és csendes-óceáni jelenlétének erősítése jegyében - jelentette be szerdán a két ország. Ez annak fényében, hogy október végén Julia Gillard még ázsiai barátkozásról beszélt, felettébb furcsa, legalábbis nekem.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ázsia az új prioritás - szabott új irányt a kontinensnyi ország diplomáciájának Julia Gillard miniszterelnök. Gillard vasárnap, Sydneyben mutatta be Ausztrália új külpolitikai stratégiáját, amelyet frappánsan úgy foglalt össze, hogy "elfordulás Európa elaggott országaitól a közeli szomszédok, főleg Kína és India felé".

Komment 0 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...