Védelmi együttműködés Kínával

Kína 2014-ben hadihajókkal vesz részt egy, a Hawaii-szigetek partjainál tartandó hadgyakorlaton az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és 20 másik nemzettel közösen. Pekinget ugyanakkor arra is felkérték, hogy legyen a Sydney kikötőben októberben megrendezendő haditengerészeti díszszemlén és megemlékezésen.

2 Tovább

Ázsiai "KGST-piac" Kína kezdeményezésére

Kína egy 16 országot összefogó kelet-ázsiai szabadkereskedelmi blokk létrehozását tervezi, egyensúlyozandó az Egyesült Államok hasonló kezdeményezését, amelyben Kínának nem szántak szerepet - szellőztette meg a hírt a South China Morning Post című hongkongi napilap. Az Átfogó Térségi Gazdasági Partnerségnek (RCEP) tagja lenne a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) tíz tagországa, továbbá Kína, India, Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland.

0 Tovább

Radart telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába

Nagy teljesítményű radart és űrteleszkópot telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába ázsiai és csendes-óceáni jelenlétének erősítése jegyében - jelentette be szerdán a két ország. Ez annak fényében, hogy október végén Julia Gillard még ázsiai barátkozásról beszélt, felettébb furcsa, legalábbis nekem.

0 Tovább

Ausztrália 25 célja 2025-ig

Ázsia az új prioritás - szabott új irányt a kontinensnyi ország diplomáciájának Julia Gillard miniszterelnök. Gillard vasárnap, Sydneyben mutatta be Ausztrália új külpolitikai stratégiáját, amelyet frappánsan úgy foglalt össze, hogy "elfordulás Európa elaggott országaitól a közeli szomszédok, főleg Kína és India felé".

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek