Több ezren voltak Ausztrália első telepesei

Címkék: aboriginal, bevándorlás

Egy új vizsgálat szerint Ausztráliába először 50 ezer évvel ezelőtt érkezett 1000-3000 ember, populációjuk a jégkorszak idején összeomlott, majd regenerálódott, végül öt évszázaddal ezelőtt 1,2 millió főre duzzadt.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ausztráliába emigrálnak a britek

Címkék: bevándorlás

Az Egyesült Királyságban nemsokára komoly gondokat okozhat az agyelszívás - erre a következtetésre jutott egy, a belügyminisztérium által megrendelt kutatás. A Guardian összefoglalója szerint a királyság területén születettek közül már 4,7 millió ember, a teljes népesség hét százaléka él külföldön.

Komment 2 | Reblog! 0 |

Híres bevándorlók

Címkék: bevándorlás, celebek

Nem csak magyarok, de angolok és amerikaiak is szeretnének ausztrál állampolgárrá válni, mint például Mel B, aki teljes munkaidős munkája - a Dancing With The Stars házigazdája - érdekében Syndeybe költözött - írta a Femalefirst. A 36 éves egykori Spice Girl - aki már az ausztráliai X-Faktor zsűrijében is dolgozott korábban - Sydneybe költözött és "teljes időben" ausztrállá szeretne válni.

"Szeretnék ausztrál állampolgár lenni. Már egy ideje sok időt töltök itt, bár mondhatjuk úgy is, hogy minden időmet itt töltöm" - nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Az énekesnő az elmúlt 18 hónapban folyamatosan ingázott Los Angeles és Ausztrália, illetve szülőhazája, Anglia között, mígnem úgy döntött, véget vet ennek, ennek érdekében már le is szerződött a helyi EMI kiadóval.

Mel B férjével, Stephen Belafonteal, és gyermekeikkel egy Sydney keleti külvárosában található bérelt házba költözött, de eközben állandó lakást keresnek, lehetőleg Phoenix iskolájának közelében. "Én már itt tervezek tovább. Mindnyájan boldogok vagyunk itt. Remélhetően ez sokáig így is marad" - mondta egy ausztrál lapnak.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Working visa előfeltétele

Címkék: álláskeresés, working visa, bevándorlás, vízum, munka

Ha working visa-ra pályázik az ember az alábbi pontrendszerben kell elérni minimum 60 pontot (bizonyos szakmákban 65 pontot). A vízumkérelem pár ezer dollár + ügynök díja, s 1-2 éven belül el is bírálják.

Komment 2 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...