Sydney 2000 olimpia eseményeinek helyszínei

Címkék: Sydney, olimpia, sport, Sydney olimpia 2000

Mi sem lehet jobb program egy sport és olimpia-rajongónak, mint végigjárja a 2000-es olimpia színhelyeit és mivel ezeket a létesítményeket megnyitották a lakosság számára, bárki csobbanhat az olimpiai uszodában, vagy beülhet egy meccsre valamelyik stadionban.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Visszavonuló sportolók

Címkék: Jana Pittman, Drew Ginn, sport, bob, evezés, Szocsi olimpia 2014

Úgy tűnik, lassan világszerte kezd divattá válni a bobozás. Előbb két remek amerikai atléta (Lolo Jones és Tianna Madison) jelentette be, hogy tolóemberként vesz részt a Szocsira készülő csapatuk felkészülésében, a napokban pedig az ausztrálok korábbi gátfutó világbajnoka, Jana Pittman jelezte hasonló szándékát. A kétszeres (2003 - Párizs, 2007-Oszaka) vb-első atléta London előtt is kacérkodott már a sportágváltás gondolatával, akkor evezősként álmodta magát a riói ötkarikás versenyekre, most pedig az Astrid Radjenovic vezette ausztrál bob csapatban vállalna fékezőként szerepet.

Komment 1 | Reblog! 0 |

Melbourne-i olimpia 56 évvel ezelőtt

Címkék: sport, Melbourne olimpia 1956, olimpia

sport Melbourne olimpia 1956 olimpiaAz 1956. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XVI. nyári olimpiai játékok egy több sportból álló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1956. november 22. és december 8. között rendeztek az ausztráliai Melbourne-ben. Ez volt az első ötkarikás találkozó a déli féltekén. És ez egy olyan olimpia volt, ahonnan nem tért haza minden magyar, disszidáltak.

Az ausztrálok figyelmes, pártatlan vendéglátók voltak s ha jóindulatuk sokszor nem is pótolhatta a gyakorlatlanságból származó rendezési hibákat, a sportszerű küzdelem jegyében az olimpia a várakozáson felül sikerült.

Kilenc győzelem - rendkívüli körülmények között! A versenyekre készülő csapatot a hazai események (56-os forradalom) teljesen megbénították. A döntő pillanatban sokszor nem is tudtak kellően összpontosítani és ez az egész csapat szereplésére rányomta bélyegét.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Olimpiai bajnok a vízilabda-válogatott

Címkék: Sydney olimpia 2000, sport, vízilabda, olimpia

2000.10.01 - ez egy olyan dátum, mely nagyban meghatározza, miért gondolunk a sydney-i olimpiára oly örömmel és büszkeséggel, mert 24 év után ismét olimpiai bajnok lett a magyar válogatott! Aztán persze lettek bajnokok Athénban és Pekingben is, de nekem ez a győzelem a legkedvesebb.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Sydney olimpia 2000

Címkék: Sydney olimpia 2000, magyar bajnokok, sport

Sydney olimpia 2000 magyar bajnokok sport

12 évvel ezelőtt a nyári játékokon Magyarországot huszonhárom sportágban összesen százhetvennyolc sportoló képviselte. A megnyitóünnepségen a magyar zászlót Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó vitte. A versenyeken a magyar sportolók összesen tizenhét érmet - nyolc arany-, hat ezüst- és három bronzérmet - nyertek. A nem hivatalos éremtáblázaton Magyarország a tizenharmadik helyen végzett. A magyar sportolók tizenöt sportágban összesen százharmincöt olimpiai pontot szereztek.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Evezve törlesztett az ausztrál miniszter

Címkék: sport, Kate Lundy, London olimpia 2012, olimpia

Azt állította, több aranyat nyernek, mint a házigazdák, ezért most brit mezben kell eveznie.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ausztrália olimpiai bajnokai Londonban

Címkék: London olimpia 2012, sport, olimpia

4x200m női gyorsváltó: Libby Trickett, Emily Seebohm, Brittany Elmslie and Yolane Kuklaof

Komment 0 | Reblog! 0 |

De nem a napon, hanem a londoni olimpia úszómedencéjében. 1976 óta nem volt rá példa, hogy az ausztrálok ne nyerjenek egyéni aranyat úszásban. A sajtó agóniáról ír, a kudarc okát abban látják, hogy úszóik elbízták magukat. Az ausztrálok egyelőre a többi sportágukban sem remekeltek. Az elmúlt három olimpián összesen 47 aranyat nyertek, Londonban eddig csak egyet.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ausztrál olimpikonok

Címkék: London olimpia 2012, sport, olimpia

Az 1992-es olimpia óta a legkisebb, 410 fős ausztrál csapat utazik a londoni játékokra. A szerdán véglegesített kontingens 25 sportolóval kevesebb, mint a négy éve Pekingben 14 arany, 15 ezüst és 17 bronzérmet szerző, az összesítésben hatodik küldöttség. Lényegesen nagyobb azonban a húsz évvel, barcelonai, 290 versenyző alkotta csapatnál, amely tizedik lett.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Slim Dusty - Waltzing Matilda

Címkék: zene, Slim Dusty, Waltzing Matilda, Sydney olimpia 2000

A Waltzing Matilda Ausztrália legismertebb dala, amely annyira népszerű, hogy sok ausztrál szívesen felcserélné vele az "Advance Australia Fair" című hivatalos nemzeti himnuszt. A dal Ausztrálián kívül is jól ismert és a kontinensország egyik jelképének tekintik. A dal egy csavargóról szól (ausztrál angol swagman), aki birkát lop, de a billabongba fojtja magát, amikor nyomára akadnak a rendőrök.

Komment 0 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...