Sydney 2000 olimpia eseményeinek helyszínei

Mi sem lehet jobb program egy sport és olimpia-rajongónak, mint végigjárja a 2000-es olimpia színhelyeit és mivel ezeket a létesítményeket megnyitották a lakosság számára, bárki csobbanhat az olimpiai uszodában, vagy beülhet egy meccsre valamelyik stadionban.

0 Tovább

Visszavonuló sportolók

Úgy tűnik, lassan világszerte kezd divattá válni a bobozás. Előbb két remek amerikai atléta (Lolo Jones és Tianna Madison) jelentette be, hogy tolóemberként vesz részt a Szocsira készülő csapatuk felkészülésében, a napokban pedig az ausztrálok korábbi gátfutó világbajnoka, Jana Pittman jelezte hasonló szándékát. A kétszeres (2003 - Párizs, 2007-Oszaka) vb-első atléta London előtt is kacérkodott már a sportágváltás gondolatával, akkor evezősként álmodta magát a riói ötkarikás versenyekre, most pedig az Astrid Radjenovic vezette ausztrál bob csapatban vállalna fékezőként szerepet.

1 Tovább

Melbourne-i olimpia 56 évvel ezelőtt

sport Melbourne olimpia 1956 olimpiaAz 1956. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XVI. nyári olimpiai játékok egy több sportból álló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1956. november 22. és december 8. között rendeztek az ausztráliai Melbourne-ben. Ez volt az első ötkarikás találkozó a déli féltekén. És ez egy olyan olimpia volt, ahonnan nem tért haza minden magyar, disszidáltak.

Az ausztrálok figyelmes, pártatlan vendéglátók voltak s ha jóindulatuk sokszor nem is pótolhatta a gyakorlatlanságból származó rendezési hibákat, a sportszerű küzdelem jegyében az olimpia a várakozáson felül sikerült.

Kilenc győzelem - rendkívüli körülmények között! A versenyekre készülő csapatot a hazai események (56-os forradalom) teljesen megbénították. A döntő pillanatban sokszor nem is tudtak kellően összpontosítani és ez az egész csapat szereplésére rányomta bélyegét.

0 Tovább

Olimpiai bajnok a vízilabda-válogatott

2000.10.01 - ez egy olyan dátum, mely nagyban meghatározza, miért gondolunk a sydney-i olimpiára oly örömmel és büszkeséggel, mert 24 év után ismét olimpiai bajnok lett a magyar válogatott! Aztán persze lettek bajnokok Athénban és Pekingben is, de nekem ez a győzelem a legkedvesebb.

0 Tovább

Sydney olimpia 2000

Sydney olimpia 2000 magyar bajnokok sport

12 évvel ezelőtt a nyári játékokon Magyarországot huszonhárom sportágban összesen százhetvennyolc sportoló képviselte. A megnyitóünnepségen a magyar zászlót Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó vitte. A versenyeken a magyar sportolók összesen tizenhét érmet - nyolc arany-, hat ezüst- és három bronzérmet - nyertek. A nem hivatalos éremtáblázaton Magyarország a tizenharmadik helyen végzett. A magyar sportolók tizenöt sportágban összesen százharmincöt olimpiai pontot szereztek.

0 Tovább

Evezve törlesztett az ausztrál miniszter

Azt állította, több aranyat nyernek, mint a házigazdák, ezért most brit mezben kell eveznie.

0 Tovább

Ausztrália olimpiai bajnokai Londonban

4x200m női gyorsváltó: Libby Trickett, Emily Seebohm, Brittany Elmslie and Yolane Kuklaof

0 Tovább

Leégtek az ausztrál úszok

De nem a napon, hanem a londoni olimpia úszómedencéjében. 1976 óta nem volt rá példa, hogy az ausztrálok ne nyerjenek egyéni aranyat úszásban. A sajtó agóniáról ír, a kudarc okát abban látják, hogy úszóik elbízták magukat. Az ausztrálok egyelőre a többi sportágukban sem remekeltek. Az elmúlt három olimpián összesen 47 aranyat nyertek, Londonban eddig csak egyet.

0 Tovább

Ausztrál olimpikonok

Az 1992-es olimpia óta a legkisebb, 410 fős ausztrál csapat utazik a londoni játékokra. A szerdán véglegesített kontingens 25 sportolóval kevesebb, mint a négy éve Pekingben 14 arany, 15 ezüst és 17 bronzérmet szerző, az összesítésben hatodik küldöttség. Lényegesen nagyobb azonban a húsz évvel, barcelonai, 290 versenyző alkotta csapatnál, amely tizedik lett.

0 Tovább

Slim Dusty - Waltzing Matilda

A Waltzing Matilda Ausztrália legismertebb dala, amely annyira népszerű, hogy sok ausztrál szívesen felcserélné vele az "Advance Australia Fair" című hivatalos nemzeti himnuszt. A dal Ausztrálián kívül is jól ismert és a kontinensország egyik jelképének tekintik. A dal egy csavargóról szól (ausztrál angol swagman), aki birkát lop, de a billabongba fojtja magát, amikor nyomára akadnak a rendőrök.

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek