Út az álompolgársághoz

Beköszöntött a meteorológiai tél és fogadni mernék, sokakban felmerült már a kérdés, miért nem költözik melegebb éghajlatra a hideg elől. Ausztráliába viszont nem olyan egyszerű eljutni, illetve, ha egyszerű, akkor maradni nem. Az alábbiakban a legnépszerűbb vízumokról lesz szó, amihez nem kell rokoni kapcsolat, bárki jelentkezhet rá, ha megfelel a feltételeknek.

0 Tovább

Százéves bankjegy 3.6 millió dollárért

cím ok_2.jpg

Elárverezték az első, száz éve nyomtatott ausztrál papírpénzt. A történelmi darabért 813 millió forintot fizetett új tulajdonosa. Bár ez az év eddig is különlegességeket hozott, elsősorban az érmék piacán, de papírpénzek területén ez az ausztrál schilling igazi ritkaság, és rekordgyanús az eladási ár.

0 Tovább

Több pénz kevesebb munkával?

Ausztrália üzleti információs kutató cége, az IBISWorld hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában szereplő előrejelzés szerint az ausztrálok kevesebbet fognak dolgozni, és többet fogak keresni; több szabadidejüket fogják internetezéssel, éttermi étkezésekkel, sportolással, tévézéssel és moziba járással tölteni.

1 Tovább

Árak, költségek, megélhetés

"és észre se vettem az árak színvonalát.
Hozták a számlát és azt hittem, rosszul látok."

Külföldi tartózkodás esetén az első kérdések egyike, milyen árakra lehet számítani. Előttem az első heti számlák, ez alapján mindenki döntse el, mennyire drága hely Ausztrália, Sydney.

4 Tovább

Kamatot vágott az ausztrál jegybank

A várakozásoknak megfelelően további 25 bázisponttal csökkentette az irányadó ráta szintjét az ausztrál jegybank. Az irányadó ráta legutóbb 2009-ben volt ilyen alacsony. Glenn Stevans, jegybankelnök a gazdaság élénkülésében bízik. Én pedig abban, hogy csökken az árfolyam.

0 Tovább

Esik az árfolyam

Kedden az ausztrál jegybank kamatot csökkentett, és azóta folyamatosan esik a dollár árfolyama. Augusztus 17-én még 238 forintba került, sőt, még szeptember elsején is, aztán hosszú ideig 233 forint környékén stagnált, pénteken pedig már volt 226 Ft is.

0 Tovább

Árfolyam

Kicsit elszállt az árfolyam ...

  • 1 AUD - 238 Ft
  • 1 CHF - 233 Ft
  • 1 CAD - 230 Ft
  • 1 USD - 227 Ft
  • 1 EUR - 279 Ft
  • 1 GBP - 355 Ft
21 Tovább

Money, money, money

Ausztráliába eljutni nem is olyan egyszerű. Nem csak azért, mert messze van, hanem mert akárkit be sem engednek. Már egy sima turistavízumhoz is három havi bankszámlakivonatot kérnek, tanulóvízumnál még több nehezítő körülményt iktatnak be, csak hogy megszűrjék a népet. Nézzük, tanulóvízumot mennyiért lehet "venni".

9 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek