Arattak az ausztrál szörfösök Japánban

Az ASP japán fordulója izgalmas versenyt és érdekes eredményeket hozott. Crews hazai győzelme után, itt is learatta a babérokat, Wright pedig bebizonyította: mégiscsak tud a családi névhez méltón versenyezni.

0 Tovább

A tökéletes ausztrál karácsony - Aldival

Itt is van aldi ... és szerintük ilyen a tökéletes ausztrál karácsony :)

1 Tovább

Ausztráloké az év szörfvilágbajnoki címe

Végletekig kiélezett csatában hódította el élete első világbajnoki címét Joel Parkinson. Az ausztrál szörfös nagyszerű versenyzéssel menetelt a döntőig, aminek Kelly Slater eldődöntőben elszenvedett kudarcának köszönhetően már világbajnokként vághatott neki. A fináléban honfitársát, Josh Kerrt utasította maga mögé.

0 Tovább

Habparty

A tudósok szerint a hab sók és egyéb kemikáliák mellett olyan, az óceánban amúgy is megtalálható, kis méretű szerves hulladékokból áll össze, ami például az elhullott halak és elpusztult növények bomlásakor keletkezik. Ha ezeket egy különösen erős áramlat magával ragadja, rengeteg egymással is összetapadó apró buborék képződik a víz felszíne alatt. Amikor ez a buborékcsomag partközelbe ér, a felszínre emelkedik, ahol a víz folyamatos mozgása miatt habbá alakul át. Az üggyel kapcsolatban egy, még 2007-ben megszólaló tengerbiológus szerint az egész leginkább ahhoz hasonló, ahogy a tejből tejhabot készítünk: minél erősebb a keverés, annál több és könnyebb hab keletkezik.

forrás: index.hu

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek