Arattak az ausztrál szörfösök Japánban

Címkék: szörf, Japán

Az ASP japán fordulója izgalmas versenyt és érdekes eredményeket hozott. Crews hazai győzelme után, itt is learatta a babérokat, Wright pedig bebizonyította: mégiscsak tud a családi névhez méltón versenyezni.

Komment 0 | Reblog! 0 |

A tökéletes ausztrál karácsony - Aldival

Címkék: Santa Claus, szörf, vicces

Itt is van aldi ... és szerintük ilyen a tökéletes ausztrál karácsony :)

Komment 1 | Reblog! 0 |

Ausztráloké az év szörfvilágbajnoki címe

Címkék: Joel Parkinson, szörf

Végletekig kiélezett csatában hódította el élete első világbajnoki címét Joel Parkinson. Az ausztrál szörfös nagyszerű versenyzéssel menetelt a döntőig, aminek Kelly Slater eldődöntőben elszenvedett kudarcának köszönhetően már világbajnokként vághatott neki. A fináléban honfitársát, Josh Kerrt utasította maga mögé.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Habparty

Címkék: Great Ocean Road, szörf, habparty

A tudósok szerint a hab sók és egyéb kemikáliák mellett olyan, az óceánban amúgy is megtalálható, kis méretű szerves hulladékokból áll össze, ami például az elhullott halak és elpusztult növények bomlásakor keletkezik. Ha ezeket egy különösen erős áramlat magával ragadja, rengeteg egymással is összetapadó apró buborék képződik a víz felszíne alatt. Amikor ez a buborékcsomag partközelbe ér, a felszínre emelkedik, ahol a víz folyamatos mozgása miatt habbá alakul át. Az üggyel kapcsolatban egy, még 2007-ben megszólaló tengerbiológus szerint az egész leginkább ahhoz hasonló, ahogy a tejből tejhabot készítünk: minél erősebb a keverés, annál több és könnyebb hab keletkezik.

forrás: index.hu

Komment 0 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...