Az ASP japán fordulója izgalmas versenyt és érdekes eredményeket hozott. Crews hazai győzelme után, itt is learatta a babérokat, Wright pedig bebizonyította: mégiscsak tud a családi névhez méltón versenyezni.

A Japánban megrendezett nyílt Quicksilver világbajnokság az év legnagyobb szörfeseménye - s most sem volt ez másként. A Tsurigasaki Beach-en (Ichinomiya, Chosei, Chiba / Japán) a 2013-as ASP japán férfi ASP 4-Star rendezvény akciódúsan zajlott, amire Mitch Crews tette fel a koronát.

"Végigcsináltam már sok döntőt, negyedöntőt - és most végre nyertem. Ez nagyon jó érzés. 18 évesen jöttem ide először, és sok szép időt töltöttem el itt. Közvetlenül ide lehet repülni a Gold Coastról, és úgy gondoltam, átjövök mókázni egy nagyot..., és győzelemmel ért véget! Igazi önbizalomnövelő meló volt; megnyertem egy kisebb versenyt otthon, és most győztem Japánban is! Ez azt mutatja, hogy a kemény munka, a sok tréning kifizetődő."

Vérében van a szörfözés a Wrigth klán legifjabb tagjának, a most második helyre odaérő Mikey Wright-nak is; két bátyja, Owen és Tyler az ASP elitjének tagjai.

"Nem panaszkodhatok, sőt, szinte azt is mondhatnám, utolsókból lesznek az elsők. Másodikként végezni az ASP Stars-on kifejezetten boldoggá tesz. Köszönettel tartozom támogató csapatomnak és hatalmas gratulációval Mitch Crews-nak."

A harmadik helyen közösen osztozva szintén ausztrál versenyzők végeztek, mindketten észak Narbenből:  Cooper Chapman és Davey Cathels.

forrás: extrem.hu