Tél van

Elnézést, ha mostanság kicsit ritkábban történik errefele bármi is, de meg van az oka. Egyrészt nyakamon a vizsgaidőszak, aztán pedig haza is fogok ruccanni Magyarországra nyaralni, harmadrészt olyan hideg van, hogy az embernek semmi kedve semmihez.

0 Tovább

Ritka nagy köd lepte el Sydneyt

Sűrű köd burkolta be kedden reggel az ausztrál metropoliszt fennakadásokat okozva a közlekedésben is.

0 Tovább

Az idei nyár volt a legforróbb

A földrésznyi ország meteorológiai intézetének közlése szerint a mostani - az ausztrálok számára február végén befejeződött - nyár átlaghőmérséklete 28,6 Celsius-fok volt, egy fokkal meghaladva a normális szintet.

0 Tovább

Sydney és a trópusok

Sydney időjárás

Sok magyarban az a tévképzet él, hogy megérkezvén Sydney-be, trópusi időjárás, rekkenő hőség és forró napsütés fogadja. Aki ezt gondolja, az leülhet, földrajzból egyes!

2 Tovább

Újabb habparty

Sunshine Coaston öntött el több partszakaszt hétfőn a tengeri hab, amit az erős szél fújt a partra, helyenként három méteres vastagságban borítva be az utcákat.

0 Tovább

A szélsőségek nyara

Se szeri, se száma az utóbbi időben azoknak a rekordoknak, amelyek az itt tomboló rendkívüli hőségről szólnak. Most pedig heves esőzéseket, sőt, tornádót jelentettek. Remélhetőleg, a két évvel ezelőtti árvízből tanultak az illetékesek s felkészültek, idén meg tudják előzni a bajt. Sydney-ben szerencsére "csak" szolidan esik, de immáron második napja, egyfolytában.

1 Tovább

Rekkenő hőség Ausztráliában

időjárás kánikula bushfire Tasmania

Ausztrália déli felén az elmúlt napokban több helyen is megközelítette a hőmérséklet az 50 fokot, sőt, volt, ahol rövid időre 60 fokig forrósodott a levegő egy közeli erdőtűz hatására.

1 Tovább

Budapest kontra Sydney

Esik itt is, ott is ...

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek