Beckham helyett Owen jön Ausztráliába?

Címkék: A-League, Sydney FC, sport, Perth Glory, Michael Owen

Múlt héten két fordulót is lezavartak az ausztrál bajnokságban, s idegenben összesen 1 pontot mentett a Sydney FC, amivel megint visszacsúsztak az utolsó helyre. Nem örülök. Viszont az jó, hír, hogy Beckham helyett az A-League kaphat egy másik szépfiút, Michael Owen személyében, aki pont abba a csapatba igyekszik (Perth Glory), amelyik Beckhamnek is tett ajánlatot.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg hírek arról, hogy David Beckham Ausztráliába igazol, amit rögvest cáfolt. Másnap már arról szólt a fáma, a Galaxynál lejár a szerződése és nem hosszabbítanak. Természetesen ismét elindult a találgatás, merre tovább? Párizs, Anglia vagy mégiscsak Ausztrália? Utóbbit ekkor még mindig sűrűn cáfolták, de az ausztrálok sem tétlenkedtek, ők bizony szívesen látnák a stadionokat nőkkel megtöltő angol focistát a klubjukban, szinte bármennyi pénzt megér nekik. Nem beszélve arról, hogy David Beckham nem csak a nők számára húzónév, hanem a férfiak, gyerekek is szívesen vásárolják a nevével, mezszámával ellátott relikviákat, a Real Madrid is így tett szert bődületes bevételekre.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Radart telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába

Címkék: politika, USA, Kína, Perth

Nagy teljesítményű radart és űrteleszkópot telepít az amerikai hadsereg Ausztráliába ázsiai és csendes-óceáni jelenlétének erősítése jegyében - jelentette be szerdán a két ország. Ez annak fényében, hogy október végén Julia Gillard még ázsiai barátkozásról beszélt, felettébb furcsa, legalábbis nekem.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Cápa!

Címkék: cápa, Perth

A fehér cápa vesztét okozhatja rossz híre Ausztráliában, ahol az utóbbi időben jelentősen nőtt a cápatámadások száma, ezért a hatóságok tervbe vették, hogy felülvizsgálják a faj védettségi státuszát. Az elmúlt tíz hónapban tapasztalt öt halálos támadás példa nélküli, és hatalmas rémületet kelt - közölte Nyugat-Ausztrália szövetségi állam halászatért felelős minisztere, Norman Moore.

Komment 2 | Reblog! 0 |

Új gyíkfajt fedeztek fel Ausztráliában

Címkék: Perth, szkink

Egy kutatócsoport hétfőn bejelentette, új gyíkfajt fedezett fel, amely túléléséért küzd Nyugat-Ausztráliában, a Perth melletti homokdűnék között.

Komment 0 | Reblog! 0 |

David Attenborough-ról neveztek el egy új pókfajt

Címkék: David Attenborough, Perth, pók

Alig egy milliméteres az újonnan felfedezett ausztrál pókfaj, amelyet David Attenborough-ról neveztek el. A Perthben megtartott névadó ünnepségen a 86 éves brit kutató megkapta a pók bekeretezett fényképét. Mintha eddig se lett volna elég pók Ausztráliában ...

Komment 0 | Reblog! 0 |

NSW 2017 naptár


2017-es naptár (pdf, 3.5MB)

Find more about Weather in Sydney, AU

Time in Sydney: +8 óra

Instagram

Lájkoljatok!

statcounter Site Meter

Sydney-útikalauz

Archívum

Mindenki a maga sorsának kovácsa

‎"The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology, or the president. You realize that you control your own destiny." (Albert Ellis) * * * * * "Életed legjobb évei azok lesznek, amikor eldöntöd, hogy minden problémád csakis a tied. Nem okolod értük sem anyádat, sem a gazdaságot, sem a köztársasági elnököt. És észreveszed, hogy csakis Te kovácsolod a saját sorsodat." (Albert Ellis)

Flag Counter

noworries

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...