7500 éve érintetlen a tó

Időtálló állóvizet fedeztek fel ausztrál kutatók: olyan tavat, amelynek vegyi összetétele évezredek óta változatlan.

0 Tovább

Pásztorkutyák védik a pingvineket

Teljes siker koronázza ausztráliai állatvédők szokatlan, de a jelek szerint eredményes ötletét: évekkel ezelőtt olasz juhászkutyákat telepítettek be a földrészre egy kihalástól fenyegetett helyi pingvinfajta - a törpepingvinek - megmentésére a ragadozóktól.

0 Tovább

Krokodilok Darwinban

A hetvenes években még alig volt belőlük, mostanra azonban borzasztóan elszaporodtak az édesvízi krokodilok az ausztráliai Darwinban. A kormányzat most kampányba kezdett, hogy elkerüljék a további halálos támadásokat

0 Tovább

Pink és kannibál csigák

A bizarr kinézetű rózsaszín csiga akár 20 centiméteresre megnő, kannibál társa pedig a vegetáriánus csigákat fogyasztja előszeretettel.

1 Tovább

Szélesszájú orrszarvú született Dubbóban

Kihalással fenyegetett szélesszájú orrszarvú született egy ausztrál állatparkban.

0 Tovább

Ausztrália 100%-ig megújul 2030-ig

környezetvédelem

Egyre nagyobb lendülettel folytatódik a verseny a megújuló energiák terén. Van, aki 20, van, aki 30 %-ot tűz ki magának, de akadnak olyan kis országok is, amelyek nem adják alább 100 %-nál. Ez utóbbi célkitűzés már elért nagy országokat, mint például a földrésznyi Ausztráliát. Az ötödik kontinens ugyanis 2030-ra át akarja teljesen alakítani energia-gazdaságát.

0 Tovább

Nem az ember pusztította ki a megafaunát

Egy új kutatás szerint az Ausztráliában valamikor élt óriási állatok legtöbb faja eltűnt, mire az emberek megérkeztek.

0 Tovább

Megzavarodott koala

Egy szomorúan üldögélő növendék hím koalára figyeltek fel ausztrál természetvédők egy kivágott erdőben. A szemmel láthatóan zavarodott állat visszatért korábbi élőhelyére, de az erdőt már nem találta ott.

1 Tovább

Amikor a pénz nem minden ...

Végre döntött az ausztrál parlament. A Koongarra vidéket végérvényesen is a Kakadu Nemzeti Parkhoz csatolják. Ezzel elérték, hogy továbbra is fennmaradjon a terület szépsége.

0 Tovább

A műanyag hulladék szárnyakat ad

Műanyagból nyert üzemanyaggal tervez elrepülni Ausztráliából Nagy-Britanniába egy brit férfi. Öt tonna hulladékból különleges eljárással 4500 liter repülőgépekhez alkalmas üzemanyagot állítanak elő Cessna 172 kisrepülője számára.

0 Tovább
«
12

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek