Game of Polls

Még mindig politika, de már nem sokáig. Jövő hétvégén szavaznak az auszik, összeáll az új kormány s megy minden tovább, mint eddig. Itt egyébként azért magas a részvételi arány, mert állampolgári kötelesség és pénzbüntetés jár érte, ha valaki elmulasztja.

0 Tovább

Leváltották Julia Gillardot

Bombahír, de azért annyira nem váratlan. Julia Gillardot senki se szerette, akit kérdeztem, mind azt mondta, tuti nem rá szavaz az őszi választásokkor, és a pártja, hogy minél kevesebb helyet veszítsen a parlamentben, szépen kipenderítette. Utóda az elődje, Kevin Rudd lesz.

1 Tovább

Ausztrál hadihajó csatlakozik az Egyesült Államok hadiflottájához

Az irányított rakétákkal felszerelt, Adelaide típusú HMAS Sydney fregatt az Egyesült Államok Hetedik Flottájához csatlakozik a jelenleg feszültséggel telített Koreai-félsziget és a Dél-kínai tenger térségében.

1 Tovább

Védelmi együttműködés Kínával

Kína 2014-ben hadihajókkal vesz részt egy, a Hawaii-szigetek partjainál tartandó hadgyakorlaton az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és 20 másik nemzettel közösen. Pekinget ugyanakkor arra is felkérték, hogy legyen a Sydney kikötőben októberben megrendezendő haditengerészeti díszszemlén és megemlékezésen.

2 Tovább

Ausztrál állampolgár lett Raul Wallenberg

politika Raul Wallenberg Julia Gillard

Ausztrália tiszteletbeli állampolgár címet adományozott hétfőn Raoul Wallenberg svéd diplomatának, aki 1944-ben Budapesten több tízezer magyar zsidót mentett meg a deportálástól. Ő az első, akit Ausztrália ilyen elismerésben részesített.

0 Tovább

Bajban a kormánypárt és Julia Gillard?

Hiába a jólét, erős ausztrál dollár, a kormányzás itt sem fenékig tejfel. Ősszel választások lesznek, és az ellenzék felszólította a Munkáspártot, hogy népszerűségének rohamos csökkenése miatt, a szeptemberi parlamenti választásokon fenyegető súlyos vereség elkerülése érdekében írja ki az elnökválasztást.

0 Tovább

A politikusokat sehol nem kímélik

A politikusokat sehol nem kímélik, akár van jólét, akár nincs. Szeptemberben választás lesz, úgyhogy várhatóan csak szaporodni fognak a viccesebbnél viccesebb képek. Következzen néhány, viccesnek szánt fotó Ausztrália legfontosabb embereiről (Julia Gillard miniszterelnök, Tony Abbott konzervatív ellenzék egyik vezetője, Kevin Rudd tavaly mondott le a külügyminiszteri posztról).

0 Tovább

Támogatás a korallzátony védelmére

Az ausztrál kormány újabb összeggel támogatja a Nagy-korallzátony védelméért vívott harcot - jelentette be közleményében Tony Burke környezetvédelmi miniszter.

1 Tovább

Assange szenátor lenne

Indulni kíván az ausztrál szenátusi választáson Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója, aki hónapok óta Ecuador londoni nagykövetségén él önkéntes száműzetésben.

1 Tovább

Közeledik a világvége

Ausztrália miniszterelnöke, Julia Gillard élő egyenes adásban jelentette ki: "Bebizonyosodott, hogy a maja naptár valóságos. Még nem teljesen világos, hogy húsevő zombik, démoni lények a pokolból vagy a koreai pop totális győzelme pusztítanak el bennünket, de azt tudniuk kell, hogy a végsőkig harcolni fogok önökért."

0 Tovább
«
12

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek