Az Apple térképes alkalmazása finoma szólva is problémásnak tekinthető, amit többen a saját bőrükön tapasztaltak. Az ausztrál tűzoltókat is rendszeresen félrevezeti.

Az Apple Maps a megjelenéskor igencsak megosztotta a tömegeket, hiszen sokan sírtak, még többen nevettek az alkalmazás használhatatlansága miatt és nem kevés mémet is szült a furcsa térképszolgáltatás. A jelek szerint a helyzet azóta sem javult sokat.

Decemberben az ausztrál rendőrség konkrétan életveszélyesnek nevezte az alkalmazást, minekutána egy felhasználót 70 kilométerrel vitt a cél mellé, aki élelem és térerő nélkül állt a semmi közepén. A szerencsétlenül járt utazó 24 órát gyalogolt, mire végre telefonon segítséget tudott hívni. Ausztrália rendőrsége után most a tűzoltóság is úgy nyilatkozott, hogy az Apple Maps veszélyes, ugyanis van egy FireReady nevű alkalmazás iOS-re, mely arra jó, hogy a polgárok rajta keresztül bozóttüzeket jelenthessenek a tűzoltók felé.

Nem túl meglepően ez az applikáció az Apple Maps-t használja, de a pontatlan térképek miatt a tüzeket sokszor nem oda teszi, ahol azok valójában vannak. "A felhasználói bejelentések után a térkép szerint a lángok a városközpontban csaptak fel, holott egy egészen más területen keletkezett tűz", említette példaként a CFA (Country Fire Authority) szóvivője. Sok panasz érte a térképet azért is, mert számos esetben nem mutatja a városok, települések nevét, így megnehezítve a pontos helymeghatározást.

A CFA szerint amikor az Apple Ausztráliához fordultak a problémával, ott azt mondták nekik, hogy jelentsék a problémát az Apple Maps alkalmazáson keresztül. A tűzoltóság emiatt azt tanácsolja, hogy ne csak ezt az egy forrást használják a vészhelyzeti információk bejelentésére, és ha van rá lehetőség, a CFA honlapján található Google Maps is segítséget nyújthat.

forrás: mobilport