Hugh Jackman Russell Crowe Sydney State theatre Boxing day Les Miserables

Világvége ide vagy oda, a Les Miserables (Nyomorultak) készítői a publikum elé tárták művüket elég nagy felhajtás közepette. 2012.12.21-én a State theatre-ben tartották a film ausztrál bemutatóját Hugh Jackman és Russell Crowe részvételével.

A promótálás már előző nap elkezdődött. A film sajtótájékoztatóját a Harbour bridge lábánál operaházas háttér előtt tartották.

A premier előtt a Sydney Tower lábánál, a Pitt street-en terítették le a piros szőnyeget, és egy gyermekkórus danolászása közben vonult végig rajta Hugh Jackman és Russel Crowe, míg aztán a színpadra érve készségesen válaszolgattak a műsorvezető kérdéseire. A tömeg persze lelkesen üdvözölte őket. Én is, bár csak véletlenül cseppentem az esemény forgatagába.

Jackmant eddig elkerülték a neves filmes kitüntetések, de ez betudható eddigi filmjeinek is, egyik sem az az Oscar-gyanús alkotás. Viszont színházi alakításaiért számos díjat kapott Ausztráliában, és filmfőszerepeket is játszott, például: "Paperback Hero", "Erskineville Kings". A londoni West Enden, az "Oklahoma!" című musicalben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb musicalszínésznek járó Olivier-díjat. Ez a film viszont a rajongói várakozás mellett a filmes szakmát is meggyőzte, négy Golden Globe-jelölést kapott Jackman és Hathaway, maga a film és a betétdal is.

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól - az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik.

Mivel ez az egyik legtöbbet játszott musical, nagyon nem lőhettek mellé most sem. A filmet Ausztráliában december 26-tól (Boxing day) vetítik, Magyarországon december 27-én mutatják be.

paparazzi fotók a bemutatóról a facebookon