Részegen belógott két walesi turista egy oceanáriumba az ausztráliai Brisbane-ben. A két férfi úszott a delfinekkel, majd elloptak egy pingvint, az állat később sértetlenül megkerült.

Ellopott egy pingvint két walesi turista egy ausztrál oceanáriumban, mindkettejüket ezer ausztrál dollárra büntették meg a hatóságok - közölte a brit BBC szerdán. A két walesi férfi egy buli után, részegen tört be az oceanárium területére, ahol úsztak a delfinekkel, bemásztak a cápák medencéi mellé, majd ellopták Dirköt, a hétéves védett pingvint.

Másnap a két walesi férfi a szállásán megtalálta az ellopott állatot, akit megpróbáltak megetetni, majd betették a zuhanyzóba. Később megpróbálták szabadon engedni Dirköt egy csatornába, ekkor vették észre a járókelők, hogy a két férfinál egy pingvin van, és kihívták a rendőröket. Az állatot végül az oceanárium dolgozói sértetlenül visszavitték a vízi parkba.



Az eset még április 14-én történt, az ausztrál bíróság pedig szerdán hozott ítéletet az ügyben. Az indoklás szerint a két walesi azért kapott enyhébb ítéletet az állat ellopásáért, mert a bíró figyelembe vette, hogy bocsánatot kértek tettükért az oceanárium dolgozóitól, valamint Ausztrália lakóitól is.

forrás: [origo]