Nem csak magyarok, de angolok és amerikaiak is szeretnének ausztrál állampolgárrá válni, mint például Mel B, aki teljes munkaidős munkája - a Dancing With The Stars házigazdája - érdekében Syndeybe költözött - írta a Femalefirst. A 36 éves egykori Spice Girl - aki már az ausztráliai X-Faktor zsűrijében is dolgozott korábban - Sydneybe költözött és "teljes időben" ausztrállá szeretne válni.

"Szeretnék ausztrál állampolgár lenni. Már egy ideje sok időt töltök itt, bár mondhatjuk úgy is, hogy minden időmet itt töltöm" - nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Az énekesnő az elmúlt 18 hónapban folyamatosan ingázott Los Angeles és Ausztrália, illetve szülőhazája, Anglia között, mígnem úgy döntött, véget vet ennek, ennek érdekében már le is szerződött a helyi EMI kiadóval.

Mel B férjével, Stephen Belafonteal, és gyermekeikkel egy Sydney keleti külvárosában található bérelt házba költözött, de eközben állandó lakást keresnek, lehetőleg Phoenix iskolájának közelében. "Én már itt tervezek tovább. Mindnyájan boldogok vagyunk itt. Remélhetően ez sokáig így is marad" - mondta egy ausztrál lapnak.

*

Steve Wozniak, az Apple társalapítója, és 1987-es kilépéséig Steve Jobs mellett a vállalat sikereinek atyja bejelentette, hogy Ausztráliába költözik Kaliforniából, sőt, ausztrál állampolgárságot is kér. Wozniak gyakran látogat Ausztráliába, az iPhone 5-ért is egy ottani Apple Store előtt állt sorba. A rajongók persze azonnal felismerték, és még az új okostelefonnál is nagyobb sztár lett azzal, hogy nem él vissza az Apple-alapítói mivoltával, hanem sorban áll éjjel az egyszerű rajongókkal.

Wozniak egy ausztrál rádiónak adott interjújában azt mondta, az ország National Broadband Network nevű 36 milliárd dolláros projektje volt az egyik oka a döntésének. Ez az állami finanszírozású terv 2021-re nóriási sávszélességű internettel látná el az ausztrál magánfelhasználókat, az oktatási intézményeket és cégeket pedig közvetlen üvegszállal kapcsolná rá a gerinchálózatra. Ausztrália ritkán lakott, sivatagos belső területeire műholdas technológia viszi majd el az állami szélessávot. Wozniak szerint a régi otthonában, Kaliforniában esély sincs hasonló akcióra, hiába a Szilícium-völgyet tekinti mindenki az internet szívének.

Steve Wozniak Jobsszal közösen alapította az Apple-t 1977-ben, és ő építette a cég első számítógépeit, az Apple II-vel elindítva az otthoni számítógépek forradalmát. 12 év múlva lépett ki a cégtől, azóta induló technológiai és internetes cégeket támogat.

forrás: index