Amint maga mögött hagyja az afganisztáni katonai szolgálatát, Harrynek Ausztráliába kell költöznie. Külföldi hírforrások szerint elrendezett házasságot kell kötnie.

Károly herceg és Kamilla ausztráliai útja során ismét fellángolt a vita arról, hogy az országnak szakítania kellene a brit koronával. Ausztrália alkotmányos monarchia, uralkodónője pedig II. Erzsébet királynő. Sok ausztrál úgy véli, ideje lenne kikiáltani a köztársaságot, de náluk valamivel többen azonban ragaszkodnak a monarchia intézményéhez.

A kissé bizonytalan helyzetet Károly herceg kisebbik fiával próbálják meg orvosolni. Hosszas tárgyalás során elérték, hogy a királyi család egyik legnépszerűbb tagja, Harry herceg néhány hónapra Ausztráliába költözzön. Volt már arra példa, hogy a királyi család egy tagja kormányzóként, tulajdonképpen a királynő helyetteseként élt a kontinensen, és valószínűleg ezt a hivatalt Harry is megkaphatja. De van egy fontosabb feladata is: közkedveltségét kihasználva és lezser személyiségét bevetve – elsősorban a fiatalok, illetve a sok-sok ázsiai bevándorló között – népszerűsítenie kell a monarchiát, hogy az ország ne váljon köztársasággá. Sokak szerint Harry azzal tehetné a legnagyobb szolgálatot az ausztrál monarchistáknak, ha egy helybeli, ausztrál lányt venne feleségül. 

forrás: nlcafe