A királyságnak és Katalin cambridge-i hercegnének úgy néz ki, meggyűlik a baja az ausztrálokkal, szeretnek  "borsot törni" az orra alá. Talán azért is, mert az ország fele már szívesen elszakadna az anyaországtól, s kikiáltanák a köztársaságot.

Kate Middleton legjobb barátnéja már akkor kikotyogta az eljegyzést és esküvőt egy ausztrál lapnak, amikor még tán a sajtótájékoztatót se tervezték, s ugyanő pletykálta el azt is, hogy úton a trónörökös. Amint hivatalosan is bejelentették az örömhírt, az ausztrálok már fogadást kötöttek a baba nevére. Az ausztrál lapok az elsők között voltak, akik exkluzív fotókat jelentettek meg a francia nyaralásról is.

A legújabb megmozdulásuk egy betelefonálós "tréfa", amiben az ausztrál rádiósok igencsak erős akcentussal II. Erzsébetnek illetve Károly hercegnek kiadva magukat érdeklődtek Kate hogyléte felől a kórházban. Más kérdés, hogy a fagyi visszanyalt, és az a kórházi nővér, aki fogadta a hívást, azóta öngyilkos lett, a műsort pedig azonnal megszüntették.