Australian Open Melbourne sport tenisz Novak Djokovic

Volt itt kérem, öröm és bódottság. Azarenka duplázott, Djokovics triplázott, a vegyespáros révén pedig a helybelieknek is akadt oka az örömre.

A favorit olaszok nyerték a női párost

Az első helyen kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci kettős diadalmaskodott a női párosok versenyében a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az egy éve ugyanitt döntős olasz duó a pénteki fináléban 1 óra 42 perc alatt, három szettben verte meg a hazai közönség előtt szereplő kettőst, Casey Dellacquát és a mindössze 16 éves Ashleigh Bartyt.

Vinci és - az egyesben tavaly Budapesten tornagyőztes - Errani a 2012-es Roland Garros és US Open után megszerezte harmadik páros Grand Slam-trófeáját.

A Bryan testvérek nyerték a férfi párost

Az első helyen kiemelt amerikai Bob Bryan, Mike Bryan duó nyerte meg a férfi párosok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati döntőben két játszmában legyőzte a holland Robin Haase, Igor Sijsling kettőst.

A Bryan-testvérek számára mindössze 53 percre volt szükség pályafutásuk hatodik Australian Open-sikeréhez. Ez volt az amerikai ikerpár 13. Grand Slam-torna győzelme.

A címvédő Viktorija Azarenka nyerte a női egyes küzdelmeit

A fehérorosz játékos a döntőben szoros mérkőzésen, három játszmában tudott nyerni a kínai Li Na ellen. Az összecsapás 2 óra 40 percig tartott. Azarenka pályafutása második Grand Slam-sikerét aratta, és győzelmével biztosan megtartja vezető pozícióját a női világranglistán.

Hazai diadal vegyes párosban

Az ausztrál Jarmila Gajdosová, Matthew Ebden duó nyerte meg az Australian Open vegyes páros küzdelmeit, miután a fináléban két szettben legyőzte a cseh Lucie Hradecká, Frantisek Cermák párost.

Djokovics történelmet írt Melbourne-ben

Novak Djokovics az első játékos az Open-érában (1968 óta), aki zsinórban három évben diadalmaskodott az Australian Openen, összességében hatodik Grand Slamjét nyerte, miután a vasárnapi döntőben 6:7, 7:6, 6:3, 6:2-re legyőzte Andy Murray-t. Az első játszma végi rövidítésben Djokovics teljesen szétesett, Murray 7:6-tal előnybe került, de a második tie breakben már a szerb volt a jobb. A harmadik szett elején ápolták Murray lábát, innentől pedig már nem mozgott jól, meglátszott rajta a fárasztó elődöntő Federer ellen. Három órát kellett várni az első brékre, de Djokovics a harmadik és negyedik szettben már nem nagyon adott esélyt a skótnak, akinek a tavalyi US Open-döntőért is visszavágott.

Törtek-zúztak a teniszezők

Persze, csak módjával. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szervezői készítettek egy videót a torna alatt összetört ütőkről.

Bár még a férfi egyes döntője hátravan Melbourne-ben, az összegzések sora már elkezdődött. Ezen a Grand Slamen is akadtak olyanok, akik nehezen viselték a gyenge játékukat, vagy rontott ütésüket.