Az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thorpe a 2012-es londoni olimpiai kvalifikációs csalódás után még egyszer megpróbál visszakapaszkodni az úszóvilág elitjébe.

A 30 éves ausztrál úszó tavaly megpróbálkozott a visszatéréssel, ám akkor a válogatón nem sikerült kijutnia a londoni ötkarikás játékokra. Később depresszióba esett, és utólag bevallotta, öngyilkos akart lenni, ám most megint megpróbálkozik a visszatéréssel, és szeretne ott lenni a 2013-as, barcelonai úszó világbajnokságon.

“Van még számomra élet az úszómedencében - mondta a BBC-nek Thorpe. - London előtt nem volt elég időm a felkészülésre, ám most a helyes úton járok, megfelelő edzésmunkát végzek, így biztos vagyok abban, hogy jól fog menni az úszás.”

Thorpe 2000-ben, a sydney-i olimpián három, négy évvel később két aranyat gyűjtött be, emellett 11-szeres világbajnoknak is mondhatja magát. Legsikeresebb versenye a fukuokai vb volt, ahol hat aranyat gyűjtött be. Az athéni olimpia után vonult vissza, 2011 februárjában jelentette be, hogy visszatér.

forrás: sport365.hu