Elnézést, ha mostanság kicsit ritkábban történik errefele bármi is, de meg van az oka. Egyrészt nyakamon a vizsgaidőszak, aztán pedig haza is fogok ruccanni Magyarországra nyaralni, harmadrészt olyan hideg van, hogy az embernek semmi kedve semmihez.

A hideget persze nem úgy kell elképzelni, mint otthon, mert nappal, világosban 15-20 fok körüli a hőmérséklet Sydneyben, az pedig egy viszonylag kellemes őszies állapot, viszont az éjszakák számomra egyelőre szokatlanul kibírhatatlanok a fűtőberendezésnélküli, hőszigeteletlen lakásban. Vagyis van hősugárzó, de az mégsem adja ugyanazt a hőérzetet, mint mikor a lakásan bárhova mész, kellemes huszonpárfok van, panelban 25 :) Mondjuk, kicsit sokat esik az eső. Szakad. Zuhog. És olyankor nagyon csúnya fekete fellegek lepik el az eget.

Kb. április óta folyamatosan csökken a napi hőmérséklet, de még május végén is volt olyan meleg hétvége, hogy mindenki a beachre kivánkozott. Erre bazírozva úgy saccolom, hogy augusztus közepétől várható a fellendülés, addig kell kibírni, aztán visszakapjuk Sydney azon arcát, ami miatt tulajdonképpen jöttünk, vagy legalábbis én :)