Az Ausztrál Statisztikai Hivatal, az ABS (Australian Bureau of Statictics) legfrissebb összesítő adatai szerint, az ország tengerentúlra irányuló induló és onnan érkező utasforgalma az elmúlt 12 hónap alatt idén augusztusban először lépte át a 6 milliós határt.

A nyári turista főszezon legforgalmasabb hónapjában ugyanis az előző év azonos időszakához képest 6,2%-kal több utazót regisztráltak - olvasható a TTGHungary Hírlevélében.

Az ABS szerint az elmúlt 12 hónap alatt mostanáig a nemzetközi beutazó forgalom átlagosan 3,4%-kal emelkedett, s ezen belül kétszámjegyű növekedést tapasztaltak Kínából (14,8%), Tajvanról (13,5%) és Írországból (13,3%). Ugyanakkor két hagyományos küldőország esetében az ABS ennél valamivel szerényebb, ám szintén pozitív adatokról számolt be: az Egyesült Államokból 2,9%-kal, míg Japánból 7,1%-kal több turista utazott Ausztráliába. John Lee, az ausztrál Turizmus és Közlekedési Fórum (TTF) vezetője szerint a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság idején mindez kiemelkedően jó eredményként értékelhető, s egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az ország turisztikai kínálata a világ számos országában továbbra is vonzó a külföldiek számára.

A legtöbb turista Ausztráliában töltené nyaralását, derült ki a dealchecker.co.uk felmérésből. Az internetes oldal több mint 5000 ember véleményét kérdezte. A nemrégiben történt szavazáskor az ország bizonyult a nagybetűs álom úti célnak. Ausztrália a "családi vakáció", és az "óceáni hajózás" kategóriákban szintén az élen jár, mint népszerű desztináció. Ezen felül Sydney-t a világ egyik legstílusosabb városának szavazták meg. A szavazás során az is kiderült, mivel töltik idejüket leszívesebben a szigetország vendégei: a kedvencek közé tartozik a snorkellezés, a búvárkodás és a bálnafigyelés.

A dealcheacker.co.uk munkatársa szerint nem csoda, hogy pont Ausztrália nyerte el az álom úti célnak járó címet. Ausztráliába változatos tájak, a természet szépsége és a pezsgő városok csábítják a turistákat. A nagy korallzátonyok a világ egyik legszebb csodái közé tartoznak, és Sydney kulturális pezsgése Londonéval és New Yorkéval is vetekszik.

forrás: zipp.hu