... hogy sétálsz Sydney-ben és ezt látod, nem kell hozzá se hétvége, se ünnepnap.

Esküvő a Harbour Bridge déli lábánál: Otthon házasságkötő-teremben tartják az esküvőket, itt leginkább kint a szabadban. Kedvelt színhely még a Royal Botanic Gardens és Watsons Bay is.

Cremorne Point: A helyiek egyik kedvenc naplementés, romantikázós helye. Leterítenek egy pokrócot, pezsgőznek, közben beesteledik s felgyúlnak az Operaház és a mögöttes felhőkarcolók fényei ..

Bradfield Park (Kirribilli): Fűre lépni szabad! Sydney-ben rengeteg a zöld felület, park s a helyiek ki is használják. Hétvégén piknikeznek, barbeque-znek, hétköznap leginkább ebédidőben lepik el az irodához legközelebbi parkokat, amikor bekapnak egy szendvicset, lévén itt a vacsora a fő műsorszám, nem az ebéd. 

Tumbalong park (Darling Harbour): Nem csak fűre lépni, de szökőkútban fürödni is szabad. Forró nyári napokon hemzseg a gyerekektől a sétány.

Manly beach: Életmentők. Igen, itt is csajoznak, nem csak a Baywatch-ban :)

Circular Quay: Fontos közlekedési csomópont, vonat, busz, hajó fut be ide és turista is akad bőven, hisz Sydney legfontosabb nevezetességei vannak itt egy kupacban (Operahouse, The Rocks, Harbour Bridge)