A 32 éves ausztrál golfozó, Adam Scott rájátszásban, hirtelen halálban győzte le a korábbi bajnok argentin Angel Cabrerant. Tiger Woods, jelenlegi ranglistavezető a negyedik helyen végzett. Tiger a második körben, egy vízütést követően, hibásan elvégzett droppolás után két ütés büntetést is kapott.

Adam Scott az első ausztrál, aki a vasárnap a Georga állambeli Atlantában megrendezett Masters golftornát megnyerte. A 32 éves golfozó esős zárónapon kerekedett felül a nap folyamán vezető pozícióban lévő argentin Angel Cabreran. A négy versenynap után mindketten a legkevesebb 279 ütéssel álltak az élen.

A „play off”–ban most a 2011- ben másodikként végzett Scottnak kedvezett a  szerencse. A rájátszás második, mindent eldöntő szakaszán az ausztrál birdi-t játszott, míg az argentin par-t.

„Ez a golf. Természetesen boldogabb lennék, ha nyertem volna, azonban Scott egy nagyszerű játékos. Örülök a sikerének” – nyilatkozta az argentin versenyző.

Harmadik helyen az ugyancsak ausztrál Jason Day végzett 281, míg a negyedik helyen a jelenleg ismét világelső Tiger Woods végzett 283 ütéssel.

forrás: atv.hu