2%

A sárgával jelölt területen él Ausztrália lakosságának 2%-a.

0 Tovább

The Bachelor

Lám, lehet ezt jobban is csinálni, mint tette azt Noszály Sanyi. Vagy csak a magyar olyan szkeptikus, hogy bár nézte a Nagy Ő-t, de nem tudta komolyan venni, se ő, se a készítő? Még nem késő bekapcsolódni az ausztrál verzóba, aki gyakorolni akarja az angolt, kedveli a szép tájakat, a kockahasat vagy éppen a jó csajokat, ne hagyja ki, online is nézhető.

0 Tovább

Tony Abbott az új miniszterelnök

Meglepetés nélküli eredmény született, a 2013-as választásokat Tony Abbott nyerte. Az biztos, hogy sokkal jobban kampányolt és hajrázott, mint ellenfele Kevin Rudd, mert míg utóbbi kapcsán egy aktivistával se találkoztam városszerte, addig Abbott folyt a csapból is. Kampánystábja a facebookot, egyéb social media felületeket se hagyta ki.

0 Tovább

Megépülhet a világ legnagyobb dinóélményparkja

Megépülhet a világ legnagyobb dinoszauruszparkja az ausztráliai Brisbane közelében, miután a helyi hatóságok megadták az összes szükséges engedélyt a befektető, egy különc ausztrál milliárdos tervéhez.

0 Tovább

76 éves Dawn Fraser

Dawn Lorraine Fraser (1937.09.04, Balmain) olimpiai bajnok volt a 100 méteres gyorsúszásban 1956-ban, 1960-ban és 1964-ben, 1956-ban a 4×100 m vegyesváltóban is. Huszonhétszer volt világcsúcstartó, 1962-ben a világon először úszott egy percen belül 100 m gyorson a nők között.

0 Tovább

Csipes: rosszul döntött a lányom

A Honvéd kajakosnőinek mestere, Csipes Ferenc egyáltalán nem haragszik a tavaly Brisbane-be költöző lányára, de edzéstervvel nem támogatja Tamara felkészülését.

0 Tovább

Epilepsziás rohamban hunyt el a művész

Matt Doust Archibald-díjra jelölt portréja mellett

A 29 éves Matt Doust szeptember 7-én nyitotta volna meg kiállítását Los Angelesben. A legtehetségesebb fiatal ausztrál művészként emlegetett festőt 2011-ben Archibald-díjra is jelölték.

0 Tovább

Dögös ausztrál apák

Ausztráliában az apákról sem feledkeznek el, nekik is jut ünnep, szeptember első vasárnapja Father's day. És akkor most vegyünk sorra néhány jóképű ausztrál apukát.

0 Tovább

Mihalik Enikő a David Lawrence kollekció arca

Mihalik Enikővel adják el az ausztrál David Lawrence tavaszi kollekcióját. A 35 éves múltra visszatekintő cég a sikeres, karrierista nőkre vetette ki hálóját.

0 Tovább

A világ legélhetőbb városa 2013-ban: Melbourne

legélhetőbb város Melbourne megélhetés jólét

Az Economist megint kiadta szokásos riportját arról, melyik a legélhetőbb város a Földön. És a mutatók mit sem változtak, egy az egyben ugyanaz az eredmény jött ki idén is a sorrendet illetően, mint tavaly. Az angolszász terület erősen felülreprezentált, különösen erős az ausztrál fölény, szinte az összes nagyváros, számszerint négy szerepel a top10-ben, Melbourne pedig meg is nyerte a legélhetőbb város címét, immáron harmadjára.

0 Tovább

noworries

blogavatar

Mi történik Down Under? No worries :) Ha üzennél: no_worries kukac freemail pont hu vagy ott a facebook ...

Utolsó kommentek