Hittétek volna, hogy ez az agresszivitása miatt többször bajba és börtönbe került ember, akitől rettegett a bunyós szakma, fél a világ egyik legcukibb teremtményétől, a koala macitól?

A Day of the Champions keretében szervezett körútja során (2012. november 16-21. között) végiglátogatta Ausztrália öt nagyvárosát, ahol a földi halandók lepacsizhattak vele. Persze nem ingyen, a honlap tanúsága szerint minimum 69 dollárt kellett perkálni, de ez csak egy ülőhelyet jelentett valahol a messzi távolban. Aki közös fotóra vagy pár kedves szóra vágyott, azoknak akár 300 dollárba is fájhatott a nagy találkozás. A közös vacsora fotóval pedig annyira exkluzív, városonként csa 20 fő számára volt elérhető potom 3000 dollárért.

Mike Tyson a boksztörténelem legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka. 1986-ban csak 20 éves volt, amikor megszerezte a világbajnoki övet. Később botrányos életével várt hírhedtté. Mára megszelídült és vegetáriánus lett. Egykori életvitelére nagyon önkritikusan tekint vissza.

Tyson 58 mérkőzéséből 50-et megnyert, hiába keresett ezzel 400 millió dollárt, most mégis 27 milliós tartozása van. A győzelmi listája mellett a bűnlajstroma is hosszúra nyúlt. Három és fél évet ült nemi erőszakért, testi sértésért három hónapot kapott, és a drog és alkoholproblémái miatt is gyakran meghurcolták. A ringben is átlépte a határokat, Evander Holyfieldnek egyszerűen a fülébe harapott meccs közben.

Az egykori bajnoknak négy nőtől nyolc gyermeke született, most harmadik feleségével együtt nevelik őket.