Melbourne cup lóverseny Melbourne

Ha tavasz, akkor lóverseny-szezon. Ha pedig lóverseny, akkor Melbourne Cup. Ausztráliában nagy hagyománya van a lóversenyzésnek, és az ehhez kapcsolódó körítésnek. Az emberek szeretnek fogadni, és szeretnek lovira járni. Ezen a napon extrém, meghökkentő kalap- és ruhakölteményeket viselni szinte kötelező :) akár a lelátón, akár a munkahelyen, utcán.

A Melbourne Cup-ot mindig november elsö keddjén rendezik meg. Ilyenkor pár percre az egész ország megáll, amikor a fő futam délután háromkor (magyar idő szerint hajnal 5-kor) elstartol, és mindenki végigizgulja azt a pár percet akár a helyszínen, akár a tévé készülékek elött. Victoriában november első keddje munkaszüneti nap, így a munka nem akadályozhatja meg a nagyközönséget abban, hogy megjelenjen a pálya mellett Flemingtonban.

A fogadást a pálya melletti bukmékereknél lehet megtenni. Aztán eldörren a pisztoly és a lovak elkezdenek vágtatni. Aki pedig "jó lóra" tett, nagyot kaszálhat.

A futam után, hogy a lovakat lenyugtassák, egy kis séta következik levezetésképpen.

Több híresség is tiszteletét tette a Victoria Day Derby-n, többek között Charles herceg és Kamilla, Nicole Kidman, Tony Abbott jelent meg az eseményen. fotók: divany.hu

Melbourne cup lóverseny Melbourne

Melbourne cup lóverseny Melbourne