Filmre viszik az ausztrál INXS rockzenekar egykori frontemberének életét. Több mint tíz éve készül már erre Bobby Galinsky forgatókönyvíró, aki az ABC rádióadónak adott interjújában beszélt tervéről.

Galinsky biztosította magának a jogokat arra a könyvre, amelyet Hutchence testvére és anyja írt a sikeres zenekar énekeséről. A szereplőválogatás várhatóan jövőre kezdődik. A film példaképéül olyan biográfiai témájú alkotások szolgálnak, mint a Ray Charles életét bemutató Ray vagy a Johnny Cash-ről szóló A nyughatatlan.

Hutchence és az INXS 13 albumot adott ki együtt, több mint harmincmillió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereikhez tartozik a Suicide Blonde, a Devil Inside, a By My Side és a Mystify.

Hutchence 1997 novemberében, egy szállodai szobában felakasztotta magát. A tragikus eseménnyel gyakorlatilag vége szakadt az ötödik kontinens egyik sikercsapata csaknem két évtizedes történetének. Az INXS továbbra is működött ugyan, de kevesebb sikerrel. A zenekar néhány napja jelentette be, hogy 35 év után befejezi zenei munkáját.

Az énekesnek két szólólemeze is megjelent. Halála után adták ki az S/T című korongot, amelynek Slide Away című dalát - a technika segítségével - Bonóval együtt énekli.

forrás: hvg