Megépülhet a világ legnagyobb dinoszauruszparkja az ausztráliai Brisbane közelében, miután a helyi hatóságok megadták az összes szükséges engedélyt a befektető, egy különc ausztrál milliárdos tervéhez.

Carl Palmer bányamágnás Kínából rendelt gigantikus robotdinoszauruszokat, amelyek mozgatni tudják a farkukat és a szemhéjukat.

A 160 robotdinó által benépesített park Ausztrália északkeleti partvidékén, a Napfény-parton létesül, a befektető Coolum nevű hatalmas üdülőközpontjában, ahol már pislog két nagy kínai gyártmányú dinóutánzat.

A felépítendő dinoszaurusz-élményparkban öt tirannoszaurusz lesz, a legnagyobb 8,5 méter magasra emelkedik, de a legnagyobb példány egy igen nagy és hosszú nyakáról, valamint ostorszerű farkáról ismert Diplodocus-faj, egy 10 méteres rujangoszaurusz lesz.

Az illetékes helyi hatóságok 30 szigorú feltétellel engedélyezték csak a beruházást, kikötve például, hogy a dinópark zaja nem zavarhatja a környékbeli lakosságot.

Az ausztrál vállalkozó, akinek vagyonát kereken egymilliárd dollárra becsülik, korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy kínai hajógyártól megrendelte a 2012-ben elsüllyedt luxus óceánjáró, a Titanic mását.

A különc befektetések okát firtató kérdésre Carl Palmer azt válaszolta, hogy még a halála előtt el akarja költeni minden pénzét.

forrás: metropol