December 1-én beköszöntött a meteorológiai nyár, ehelyett kapjuk a nyakunkba az áldást eső formájában. S mit lehet ilyenkor csinálni a városban, ami inkább az outdoor tevékenységeiről híres? Ilyen esetekre érdemes időzíteni a múzeumozást, mozit, szinházat, kiállításokat. 

Museum of Contemporary Art főleg azoknak ajánlott, akik szeretik napjaink művészetét, a meghökkentő alkotásokat. Leginkább a budapesti Ludwig Múzeumhoz tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy itt a belépés legtöbbször ingyenes, néhány speciális időszaki kiállítás kivételével. Frekventált helyen található az épület, mögötte The Rocks kocsmái, szórakozóhelyei, előtte a Circular Quay és az Operahouse. Menedéknek sem rossz, ha éppen a kikötőben kap el a nyári zápor :)

Sydney nem éppen a szinházi életéről híres, de az Operahouse-t már a körvonala alapján be tudjuk azonosítani. Építészeti remekmű, a világörökség része, kívülről megcsodálni ingyenes, beülni egy koncertre vagy csak körbejárni már pénzbe kerül, kb 40 dollártól indulnak az árak. 

A gyerekek Miért?-korszakát csillapíthatja a Powerhouse Museum, olyasmi mint a Csodák Palotája. Helyileg a Darling Harbourtól nem messze, a Paddy's market szomszédságában található. Belépőjegy felnőtteknek 15AUD, gyerekeknek 8AUD.  

A gyerekek ugyanígy imádják a Maritime Museum-ot is, ahol persze fejpénz ellenében a Darling Harbour kikötőjében horgonyzó kiöregedett hajók, tengeralattjáró is bejárható. Felnőtt jegy 27AUD, gyerekjegy 16AUD, ami mindenre érvényes. 

Esőnapra való a mozizás is, pláne ha a világ legnagyobb vásznára vetítenek 3D-ben. Már ezért megéri az IMAX 3D Cinema a Darling Harbourban, jegy ára 33.50AUD. 

A Darling Harbour tartogat még szórakozási lehetőséget az éttermeken, pubokon kívül is, pl. Madame Tussauds panoptimukát vagy a Wild Life és Sea Life néven futó miniállatkertet, de aki teheti és nem esik az eső, inkább a Taronga Zoo-ba menjen. 

És ha már mindenképpen fedett helyet keresünk, ajánlható a Paddy's Market ajándékvásárlásra (nyitva szerdától vasárnapig), sportolásra pedig a Macquarie Shopping Centre korcsolyapályája (jegy 24AUD, mely tartalmazza a korcsolyacipő bérlését is) vagy a Sydney Olympic Park uszodája. Utóbbi 50-es medencéjében nyert olimpia aranyérmet Kovács Ági és a vízilabdacsapat, van csúszda, szauna, jakuzzi is. A belépőjegy olcsóbb, mint otthon 7AUD, gyerekeknek 6AUD.