A meteorológiai nyár még nem köszöntött be, de múlt héten már járt 35°C fölött a hőmérséklet s ilyenkor mindenki rohan a beachre. Sydney egyik leghíresebb strandja Bondi, hangzatosan nevezhetnénk a turisták mekkájának is. Aki szereti a bulikat, pörgést, az ki ne hagyja! Aki viszont inkább a nyugis, csendesebb helyeket preferálja, egyszer nézze meg, aztán kerülje el messziről :)

Bondi beach Sydney egyik legrégebbi strandja (alapitva 1851-ben), 2008-ban ráadásul Ausztrália legnépszerűbb strandjává is választották. A belvárostól kb. 7 km-re, keleti irányban található. A strand 1 km hosszú, de egy melegebb nyári napon lépni alig lehet a leterített törülközőktől, napozó emberektől.

 

Nevezetességei: maga a strand, középtájon a Bondi Pavilion, északi végében a Ray O' Keefe Reserve, déli végében pedig a Bondi Iceberg nyitott medencéje és megér egy sétát a Marks Park is. A környékbeli utcák hostelekkel, pubokkal vannak tele. 

Bondi beach Achilles-sarka amúgy a közlekedés, reggelente megszokott látvány a buszmegállóban ácsorgó utas, aki örül, ha a harmadik buszra felfér s ha még a Bondi road sem áll be, tán még időben be is ér az irodába.

A belvárosból Bondi beachre jutni a legegyszerűbben így lehet:

  • vagy vonattal ki Bondi Junction-ig, onnan pedig átülsz a 380, 381, 333-as buszok valamelyikére (vonatjegy a belvárosból $3.30 ($2.31 off-peak), a buszjegy Bondi Junction-tól $2.10)
  • vagy Circular Quay-nél felszállás a 380-as vagy a 333-as expressz buszra (buszjegy $3.50)