A Logie Award az ausztrál tv-ipar monstre díjátadó ünnepsége, ami az amerikai Emmy Award helyi megfelelője, és természetesen hasonló felhajtással jár, mint a Golden Globe vagy az Oscar-gála.

A Nine Network (9-es csatorna) minden bizonnyal megnyerte a vasárnap estét, mert már fél 7-kor a tv elé ültették a nézőket, ma kezdődött a Voice 2. évada. Fél 9-kor pedig kezdetét vette a majdnem 4 órás műsor, ahol -szerintem- pont úgy osztogatták a díjakat, hogy minden csatorna egyformán ünnepelhessen és büszkélkedjen valami díjjal. Olyasmi érzésem volt, mint a reklámügynökségek díjátadóival, ott is mindenki nyer, és kitalálnak egy csomó kategóriát hozzá, hogy aztán milliónyi díjjal lehessen villogni.

A Logie Awardot 1959-ben indítottákútjára, a névadó bizonyos John Logie Baird, aki a televíziózást practical mediummá alakította. Sok díjat osztanak ki minden évben, 2013-ban épp az 55. gálára került sor, de a legfontosabb a Gold Logie, amit a legnépszerűbb tévés személyiség kap. Az ausztrál színészek számára ez a legnagyobb presztizzsel bíró díj, amit kaphatnak.

Mivel én épp az év végén érkeztem, így jópár jelöltről azt se tudtam, eszik-e vagy isszák. Az általam kedvelt és ismert műsorok mindenesetre sok díjat nem zsebeltek be, se a Getaway, se a My kitchen rules. Viszont kapott díjat a Voice és az X-faktor is. Előbbi többet is, és mivel pont az a csatorna sugározta a gálát, akié a Voice is, nem véletlenül csempészték be a műsorba gegként a forgó foteleket, ami itt dodzsemautó módjára közlekedett a színpadon.

Megemlékeztek 2012 halottjairól is, természetesen kaptak díjat aboriginal színészek is, de egyébként az egész show szinte a fehér lakosságról és lakosságnak szólt. Fellépett Michael Bublé, Bruno Mars és Birdy, míg végül az idei Gold Logie-t Asher Keddie kapta.