Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Így jut el a magyar közönséghez az Empire of the Sun, akik az idei Sziget fellépőinek egyike. Aki az Army of Lovers színvilágát kedvelte, ez is fog tetszeni neki :)

Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja egy tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, a Walking on a Dream-ről és a We Are the People-ről híres. Romantikus elektro-pop zenét játszanak, színpadi produkciójuknál talán a világhírű Cirque du Soleil társulata sem tudna látványosabbat nyújtani. Ha idegen tollakkal ékeskednének, akkor ők lennének az Ultravox huszonegyedik századi hasonmásai, vagy az MGMT-mozgalom leghűségesebb fegyverhordozói, de nem: rajtuk minden toll és dísz az eredetiség szemet kápráztató fényétől csillog. Két évvel ezelőtt már jártak a Szigeten, előadásukra annyian voltak kíváncsiak az akkori Party Arénában, hogy a küzdőtéren egy pihét sem lehetett leejteni, közönségüknek pedig olyan hiperextatikus élményben volt része, mint azoknak a gyerekeknek, akik a Mad Max háromban megpillantják az égből az atomháborúban elpusztult Sydney romjait.

A négy évvel ezelőtt megjelent Walking on a Dream Ausztráliában kétszeres platinalemez lett, míg az Egyesült Királyságban az aranyig jutott, a lemezről pedig Walking on a Dream, We Are the People és a Standing on a Shore című slágereket kis túlzással a világ összes rádiója játszotta. Nem csoda, hogy 2009-ben a BBC már a jövőt meghatározó együttesek és előadók közé sorolta őket: ezen a tízes ranglistán még Lady Gagát és a La Roux-t is megelőzték.

Az idei Szigeten fellépő duó nevét a kultikus angol sc-fi író, J.G. Ballard Empire of the Sun (magyarul: A Nap birodalma) című regényétől kölcsönözte.

Menjetek és csápoljatok a koncerten helyettem is :)

forrás: mosaiconline